Website van de Werkgroep Renovatie Processiepark Ommel

A+ A A-

Nieuws

Een ‘zjakoezie’ en Maria’s Troost

D’Aauw Prinsen maakten het al bont met een bidcoin-pretpark in het Mariaoord maar als we de Klotkrant mogen geloven kan kapelaan Harold van Overbeek daar nog overheen met zijn christelijke inzamelingsactie voor de overburen. Een actie die in één klap de totale renovatie van het Processiepark mogelijk gaat maken en fijntjes de aandacht afleidt van de verbouwingen in de pastorie waar de kapelaan nu dagelijks in zijn nieuwe ‘zjakoezie’ echt ‘ginne kouw’ meer hoeft te lijden, de ratten niet meer over ‘ut aonrecht’ lopen maar waar een lekker reerugje in de ultramoderne keuken ligt te garen, waar de schimmel op ‘ut behang’ is vervangen door een topkwaliteit home-cinema en waar de trapleuningen van goud zijn omdat goud langer glanst dan koper, dus hoeft de huishoudster minder te poetsen.

Lees meer...

Wonderen voor bidcoins in Ommel....

Je kon erop wachten. Als de r’Ommelpotters weer het heft in handen nemen in hun rijk, bemoeien ze zich ook met wereldse zaken in Ommel zoals het opnieuw glans verschaffen aan het Processiepark Mariaoord. De oplossingen die op de zittingsavonden van de carnavalsvereniging werden aangedragen, zijn buitengewoon origineel en interessant maar misschien nog wat te gewaagd en commercieel?

Lees meer...

Rondleiding in park tijdens Open Kerkendag

Op Open Kerkendag stond in Ommel het Processiepark Mariaoord in het middelpunt van de belangstelling. De plannen voor de grote opknapbeurt beginnen voldragen te raken en er valt veel over te vertellen, zeker tegen de achtergrond van de historische monumenten in het park zelf. Wie kan dat beter dan Frans Martens? 

 

Foto: Ad Verhoeven

(Op korte termijn zullen we meer foto's publiceren op deze site onder de paragraaf foto's) 

Kerk en park als één geheel

De gure novemberwind geselt de laatste bladeren van de bomen; bijna is het Processiepark Mariaoord vanaf de straatzijde in een oogopslag te zien. Transparanter kan haast niet, maar als je goed kijkt, valt je ook direct op dat de Ommelse parel allesbehalve glanst. En zo simpel als de elementen hun slag slaan, zo lastig en uitdagend is het voor de projectgroep Renovatie Processiepark om de gestelde doelen te halen. Het kost meer tijd en energie dan gedacht maar er ontstaat dan ook iets bijzonders.

Daarover konden belangstellenden zich bij laten praten – en laten rondleiden door het park -  op de Open Kerkendag, die in Ommel geheel en al in het teken stond van het herstel van het Processiepark. Frans Martens en Ad Verhoeven van de projectgroep verzorgden de rondleiding, waarbij ze de historie van het honderdjarige park verbonden met een wensbeeld van opgeknapte  monumenten en weelderig groen in de toekomst.

Lees meer...

Laatste nieuws