Website van de Werkgroep Renovatie Processiepark Ommel

A+ A A-

Nieuws

De zegen voor René en het Processiepark

De maandelijkse bijeenkomsten van de Projectgroep Herstel Processiepark zijn normaal altijd in de Kluis maar deze week togen de leden bij wijze van uitzondering naar het Florapark, het nieuwe industrieterrein pal tegen het Ei van Ommel aan. Daar heeft projectgroeplid René Berkvens een prachtig nieuw bedrijfsgebouw in gebruik genomen met zijn firma Beblo, waar de meest uiteenlopende en fleurige bloemarrangementen worden gemaakt. Harold van Overbeek kwam niet met lege handen: hij overhandigde René een replica van de Heilige Maria met kind vergezeld met de zegen dat het René en zijn bedrijf goed mag blijven gaan. René dankte onmiddellijk met een flink stuk vlaai.

Lees meer...

Prachtig resultaat mei-actie Processiepark

De mei-actie voor het herstel van het Processiepark Ommel is een groot succes geworden. Niet alleen lieten 313 pelgrims hun naam en adresgegevens achter omdat ze sympathie hebben voor en op de hoogte willen blijven van de plannen om het park weer helemaal bij de tijd te brengen, ook werd er maar liefst € 3504,05 via enveloppen in de bussen achter in de kerk gestopt. 
De Projectgroep is erg blij met deze support. Het is bovendien een goed teken dat, aan de vooravond van de periode waarin de fondsenwerving wordt opgestart, Ommel & omgeving zelf ook inzet en geld over heeft voor dit doel. De Projectgroep dankt dan ook iedereen heel hartelijk.
 
Wie overigens de film die de Projectgroep samen met Paul Stapel maakte niet tijdens de meivieringen heeft gezien, kan die alsnog bekijken op deze site. Zie rechtsboven.

Maria laat ook ruimte voor actie Processiepark

Dat Maria allesbehalve zelfzuchtig is, is natuurlijk geen nieuws. Het is daarom ook best logisch dat de Troosteres in elke nood die in de meimaand duizenden pelgrims naar de kerk in Ommel trekt, dit jaar een deel van de aandacht ook aan de actie gunt die gericht is op het herstel van het Processiepark Mariaoord. Een actie die haar naam eervol draagt. Maar om dat eervolle overeind te houden zal er flink wat opgeknapt moeten worden aan het park dat zoveel betekent niet alleen voor de Ommelnaren maar voor veel gelovigen van heinde en verre.

Lees meer...

Mooie avond over historie Processiepark

Wie er bij waren, spraken van een hele geslaagde avond. Rond de honderd mensen wilden van Frans Martens wel eens horen waarom het Processiepark nou zo bijzonder is. En ze kregen in geuren en kleuren voorgehouden door  Ommels dorpshistoricus wat het honderd jaar oude bedevaartspark zo al omvat en wie daar welk aandeel in heeft gehad. Het werd een fantastische avond dankzij de boeiende lezing van Frans waarmee hij bij menigeen blijken van herkenning maar vooral ook waardering oogstte.

Lees meer...

Laatste nieuws