Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

 
 Tussen de 65 inzendingen voor de Brabantse Erfgoedprijs van 2017 zal de oplettende lezer ook het plan van onze Ommelse werkgroep voor het herstel van Processiepark Mariaoord terugvinden. Want inderdaad, we hebben de mogelijkheid aangegrepen om extra attentie te krijgen voor ons project dat bijzonder en prachtig cultureel en religieus erfgoed probeert nieuwe toekomst te geven. Laat dat nou net ook een van de belangrijkste doelstellingen zijn die aan deze prijs verbonden is en die voor de uiteindelijke winnaar een bedrag van 10.000 euro oplevert.  
 
 De Brabantse Erfgoedprijs is een initiatief van Erfgoed Brabant. 'Het is een tweejaarlijkse prijs voor innovatie in, met, voor en door erfgoed.' De prijs die inmiddels z'n derde editie beleeft, bestaat behalve uit het geldbedrag nog uit een begeleidingstraject door Erfgoed Brabant om je initiatief een extra impuls te geven.
 
De sluitingsdatum voor het nomineren van projecten was 31 mei en uit onze nominatie mag blijken dat wij op tijd waren. In week 23 (5 - 9 juni) stelt Erfgoed Brabant de jurydossiers van de projecten samen. Half juni vindt dan het beraad plaats waarin de jury de eerste 'kortere lijst' maakt. Eind juni mogen de geselecteerde genomineerden hun project aan de jury en aan elkaar nader toelichten. Begin september 2017 zal de jury de definitieve genomineerden vaststellen en publiceren, waarna het publiek door middel van stemmen de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 kan kiezen. Op 5 oktober vindt de Award Ceremony plaats.
 
Dat belooft een spannende tijd te worden die wij met vertrouwen tegemoet zien, ook omdat wij natuurlijk rekenen op de steun vande moeder aller moeders.  
 
Zie voor meer informatie over onze inzending: 
 

Laatste nieuws