Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Kunstenaars uit Ommel

Met enkele kunstenaars uit Ommel hebben we al twee keer de succesvolle expositie OmmelExpo georganiseerd in de Kluis. Deze OmmelExpo vindt in principe om de 2 jaar plaats. Tot dusver deden alleen Ommelse kunstschilders mee. Echter, deze keer willen we graag meerdere kunstenaars uit Ommel een kans bieden om hun kunstwerken te laten zien. Wij denken hierbij aan glas in lood, fotografie, beelden, boetseren, kaarten, enz. kortom alles is mogelijk, als het maar actief en creatief is.

Lees meer...

Nieuw beeldmerk en stichting voor processiepark

Twee belangrijke stappen voor de renovatieplannen van het Processiepark zijn gezet: er is in verband met de fondsenwerving nu een stichting opgericht MariaoordOmmel, Park van Vrede. En die zelfde naam maakt ook onderdeel uit van het nieuwe beeldmerk dat de initiatiefnemers besloten hebben voortaan te gebruiken.

Lees meer...

Processiepark Ommel

Wat gaat de tijd snel. Die tijd heeft ook voor de Projectgroep Herstel Processiepark niet stil gestaan. Er is het afgelopen jaar achter de schermen keihard gewerkt en veel belangrijk voorwerk verricht, al is dat voor de buitenwacht allemaal wat moeilijk in te schatten. In en rondom het park zien mensen nog niet veel gebeuren en dan komt natuurlijk de vraag opborrelen: gaat het nog door?

Lees meer...

Beste idee van Ommel

Het beste idee van dit jaar werd ingezonden door Jos van Dommelen. Zijn idee was het realiseren van een “Jeu de Boules baan” op het veldje naast de Kluis. Wij zijn reeds met de gemeente in overleg over de mogelijkheden hiertoe. Natuurlijk zijn wij altijd weer op zoek naar nieuwe ideeën. Heeft u nog een idee voor Ommel schroom niet het aan ons door te geven en u hoort tijdens de jaarvergadering welk idee als beste is beoordeeld.

Nieuws uit Ommel