Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Nieuws

Bevrijdingsfeest

Op zondag 22 september werd het feit gevierd dat Ommel 75 jaar geleden bevrijd werd. Heel Ommel was uitgelopen om deze dag mee te maken. De dag begon met een Heilige Mis met de vertelling van het verhaal 'De dag dat Maria niet keek' door Piet Snijders. Daarna vond een prachtige onthulling plaats van het monument Ommels Eindje door Dora Michiels en Martien Klaus. De kinderen van de families Klaus en Michiels legden bloemen bij het monument. ’s Middags werd er in gemeenschapshuis De Kluis muziek gemaakt door de kinderen van Ommel, zanggroep Fieramente en Muziekvereniging Sancta Maria, dit alles in samenwerking met toneelvereniging ONA. Na dit concert was in zaal De Pelgrim een tentoonstelling te zien van oorlogsmateriaal en oude films en foto’s over Ommel in WOII. Het bevrijdingsfeest eindigde met een optreden van Roots-’n-Rumble op het terras van De Pelgrim. Ommel kan terugzien op een indrukwekkende herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden, een zwarte maar tegelijkertijd mooie dag. Een impressie van deze dag vindt u bij de foto's.

Middag van bemoediging

‘Middag van bemoediging’ in de kerk van Ommel

(Voorheen ‘Ziekenmiddag’)

dinsdag 8 oktober 2019

met als thema

“Maria, wij zijn u dankbaar voor 75 jaar vrijheid!”

14.00 uur: Heilige Mis

Tijdens de Heilige Mis zal de Regionale Ziekenkaars worden gezegend en ontstoken. Deze kaars kan gedurende het jaar op verzoek worden ontstoken. Hiervoor kunt u contact opnemen met kapelaan van Overbeek tel. 0493-691415. Wanneer u het antwoordapparaat krijgt: spreek duidelijk in dat u de “ziekenkaars” wilt laten branden en óók op welke dag.

15.00 uur: Koffie met speculaas

15.30 uur: Plechtig Lof

16:00 uur: Einde van de middag

U allen bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep ‘Middag van bemoediging’ Kapelaan Harold van Overbeek en Pieternel van Horssen, voorzitter

inlichtingen: tel. 06-22945829 of e-mail: p.vanhorssen@outlook.com

Dorpsondersteuning Ommel

  • Heeft u ondersteuning nodig op het gebied van zorg, mantelzorg, werk, financiën of deelnemen aan sociale activiteiten?
  • Maakt u zich ongerust over iets of iemand in uw omgeving en weet u niet zo goed hoe u dat kunt aanpakken?
  • Vindt u de stap naar Sociaal Team Asten of naar het WMO loket lastig?

Ik luister graag en help u de juiste weg te vinden. Ik ben er voor iedereen, van jong tot iets minder jong en ouder. Bel, mail of app gerust!

Lydian van Grotel
06 83218253
l.vangrotel@oniswelzijn.nl

Nieuws uit Ommel