Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Nieuws

Oog voor elkaar

In Ommel hebben we oog voor elkaar, zeker in deze ongewone tijden.

In dat kader hebben Dorpsraad Ommel en Dorpsondersteuner Lydian van Grotel het initiatief genomen dit te onderstrepen door een aantal Ommelnaren een bloemetje aan te bieden. Met dank aan Beblo arrangementen.

Herdenking 2020

Met de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland hadden 4 en 5 mei een extra bijzondere lading gekregen. Het is daarom heel jammer dat dit bijzondere herdenkingsjaar wordt overschaduwd door het coronavirus.

Desondanks heeft de dorpsraad, in deze ongewone omstandigheden, onze oorlogsslachtoffers herdacht door op 4 mei bloemen te leggen bij de herdenkingsplekken.

Zo is ook in Ommel het leed van de oorlog op passende wijze herdacht.

Herdenking

Vanuit de dorpsondersteuner

Als dorpsondersteuner ben ik gewoon aan het werk; zij het op gepaste afstand. U kunt me dus gewoon bellen of mailen. Ook meld ik graag dat Onis een tijdelijke bellijn heeft:

- "Praatje met een Maatje" -

Krijgt u minder bezoek dan normaal? Is het wel erg stil in huis en heeft u behoefte aan een praatje? We hebben een telefoonlijn geopend voor sociaal contact van mens tot mens. U mag ons bellen om uw hart te luchten.

Telefoon: 0493 - 44 12 33

Dagelijks, ook in het weekend, van 10.00 tot 20.00 uur

En vindt u het fijn om regelmatig gebeld te worden?

Geef dit dan gerust aan. Dan zorgen wij daarvoor.

***

Ook biedt Onis bemiddeling tussen (hulp)vraag en (hulp)aanbod.

Lukt het niet om zelf boodschappen doen of medicijnen op te halen?

Kunt u uw hond onvoldoende uitlaten?

Of wilt u juist nu graag iemand helpen?

Wij brengen vraag en aanbod nu bij elkaar.

- Samen zoeken we een oplossing -

Telefoon: 0493 - 44 12 33

Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

Digitaal KompAS

Onis Welzijn en Computer Hobbyclub Asten gaan samenwerken onder de naam

Digitaal KompAS

Een mooie toepasselijke naam: een kompas wijst je de weg en is verder een middel om je doel te bereiken. Verder verwijzen de hoofdletters AS ook nog naar de plaatsnamen van het gebied waar in wij werken.

Met ingang van maandag 3 februari 2020 kan iedereen elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur bij het Digitaal KompAS terecht op de Kerkstraat 10 in Asten.
Enthousiaste, deskundige vrijwilligers staan voor u klaar. Zij zullen u met al uw vragen hartelijk ontvangen en u helpen waar zij kunnen.

Tijdens deze ochtend is er voor ieder koffie met wat lekkers om de start van deze mooie samenwerking een feestelijk tintje te geven.

Lees meer...

Nieuws uit Ommel